Het belang van een vacaturevideo

Blog
17 March 2023

De laatste jaren is er een sterke opmars te zien bij Agri en Food bedrijven die vacaturevideo inzetten om nieuw personeel te werven. Niet zo gek eigenlijk dat ze video gebruiken, want video werkt vele malen beter dan een tekst.

Hieronder leggen we uit waarom een vacaturevideo nuttig kan zijn en geven we enkele tips voor het maken en plaatsen van een goede vacaturevideo.

Trekt de aandacht van kandidaten: Mensen zijn visueel ingesteld en video is een krachtig medium om de aandacht van kandidaten te trekken. Door middel van een vacaturevideo kunt u potentiële kandidaten een kijkje geven in uw bedrijf, de werkcultuur, en de sfeer op de werkvloer.
Verhoogt de betrokkenheid: Video's hebben de potentie om kijkers betrokken te houden en hun interesse vast te houden. Door middel van een vacaturevideo kunt u kandidaten beter laten begrijpen wat de functie inhoudt en wat de werkgever verwacht.
Laat uw bedrijf zien: Met een vacaturevideo kunt u uw bedrijf laten zien en potentiële kandidaten laten zien wat voor soort werkgever u bent. Door middel van beelden van de werkplek, interviews met medewerkers, en andere visuele elementen kunt u uw bedrijfscultuur en werkomgeving in beeld brengen.


Tips voor het maken en plaatsen van een video

 

Bepaal het doel van de video: Wat wilt u met de video bereiken? Wilt u een bepaalde doelgroep aanspreken, de cultuur van uw organisatie laten zien, of specifieke vereisten van de functie belichten? Zorg dat u een duidelijk doel voor ogen heeft voordat u begint met het maken van de video.
Houd de video kort: Kandidaten hebben vaak weinig tijd en willen snel een indruk krijgen van de vacature. Houd de video daarom kort en krachtig, bijvoorbeeld tussen de 60 en 90 seconden.
Plaats de video op de juiste kanalen: Plaats de video op uw eigen website en deel deze via social media kanalen. Landbouw en Food vacaturevideo kunt u plaatsen op een niche vacaturesite zoals AgriFoodMatch.

AgriFoodMatch BV gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?
Weigeren