Home

You are here

Nieuws

Wetenschappelijke begeleiding bevestigt: Uitmuntende analyseprestaties door MCC in 2023

In een persbericht van ILVO en CRA-W valt te lezen dat de wetenschappelijke begeleiding van deze twee openbare instellingen, net als de vorige jaren, de goede kwaliteit bevestigt van de analyses die MCC en CdL (Comité du Lait) in 2023 uitvoerden. Een belangrijke conclusie aangezien de resultaten van deze analyses de basis vormen voor de correcte prijsberekening van de melk, en die is noodzakelijk voor een eerlijke handel in de zuivelsector. In dit bericht vind je een samenvatting van de resultaten die MCC en CdL behaalden.


MCC presenteert jaarverslag 2023: veerkracht en innovatie, MCC's toekomstgerichte koers in uitdagende tijden

Ter gelegenheid van haar algemene vergadering op 29 maart 2024 publiceert Melkcontrolecentrum Vlaanderen (MCC) haar jaarverslag 2023. In deze voor boeren onzekere en woelige tijden blikt voorzitter Tom Van Nespen terug op het voorbije jaar met alvast 1 conclusie: de Vlaamse melkveehouders en hun koeien zijn een toonbeeld van topkwaliteit en productiviteit!


MCC informeert over dienstverlening n.a.v. Paasmaandag 1 april 2024

Op Paasmaandag 1 april 2024 zullen het loket en de helpdesk van MCC gesloten zijn. In het MCC labo wordt die dag wel gewerkt maar kunnen niet alle analyses standaard worden uitgevoerd, waardoor de doorlooptijden van bepaalde testen kunnen afwijken. De monsterophaling verloopt volgens de vaste tijdstippen.


De Vlaamse melkveehouders en hun koeien: een toonbeeld van topkwaliteit en productiviteit!

We mogen trots zijn op onze zeer productieve Vlaamse melkveehouders en hun koeien. Ondanks het afnemende aantal melkveehouders produceerden ze ook in 2023 meer dan 3 miljard liter melk in Vlaanderen. Een overzicht van de cijfers uit ons jaarverslag 2023.


47 Vlaamse melkveehouders behalen MCC-diploma ‘Producent van melk met uitstekende kwaliteit‘!

De namen van de melkveehouders die het afgelopen jaar melk van uitstekende kwaliteit hebben geleverd, zijn bekend. 47 Vlaamse producenten slaagden erin om in 2023 onafgebroken aan de strenge kwaliteitsnormen te voldoen. We zijn trots op deze kwaliteitsmelkers, die op hun beurt fier mogen zijn op hun prestaties en die van hun dieren.


In de Kijker

Kleurcodes bij gevoeligheidsbepaling

(Overmatig) gebruik van antibiotica leidt zowel in de humane als in de diergeneeskunde tot een stijging van resistentie van allerhande bacteriën tegenover deze producten. Omdat antibioticaresistentie in de diergeneeskunde ook kan leiden tot behandelingsproblemen bij de mens, wordt in verschillende Europese landen het antibioticagebruik in de veehouderij kritisch bekeken.