Cargill Europe

Cargill is een internationale leverancier van producten en diensten op het gebied van voedsel, landbouw en risicomanagement. Ons doel is onze kennis en ervaring te gebruiken om aan de unieke behoefte van de klant te voldoen en hem te helpen zakelijk succesvol te zijn.

Cargill werd in 1959 opgericht in Amsterdam als een handelsorganisatie in goederen. Tegenwoordig zijn wij betrokken bij de productie van voedselingrediënten en het verwerken, verspreiden en verhandelen van landbouwproducten. Cargill heeft door de hele wereld 138.000 werknemers in dienst in 67 landen.

In België 
Cargill is in 1953 in België opgericht als Cargill nv via een graanimportkantoor in Antwerpen. Vandaag heeft Cargill meer dan 1000 werknemers in dienst en dit in acht vestigingen: Antwerpen (twee vestigingen), Gent, Herent, Izegem, Mechelen, Moeskroen en Vilvoorde. Het bedrijf heeft verschillende en uiteenlopende activiteiten in België, waaronder de productie van voedingsmiddeleningrediënten en de verwerking, distributie en verkoop van verschillende landbouwproducten. Cargills Europese hoofdkantoor voor voedingsactiviteiten, Cargills Europese onderzoeks-en ontwikkelingscentrum (O&O) en het belangrijkste technische centrum voor Europa, het Midden Oosten en Afrika, zijn eveneens in België gevestigd.

Voor meer informatie check: www.cargill.com

Cargills activiteiten in België:

 • Productie en verkoop van industriële chocolade
 • Verkoop van zoetstoffen en zetmeel
 • Productie en verkoop van mout
 • Verkopen, persen, raffineren, bottelen en harden van oliezaden en granen
 • Verkopen van voedingsmiddelen- en dierenvoedermiddelen
 • Gespecialiseerde voedingsmiddeleningrediënten waaronder verdikkingsmiddelen en smaakstoffen
 • Onderzoek en ontwikkeling

Recente Cargill investeringen in België
Cargill is sinds de vestiging in de haven van Antwerpen in 1953 aanzienlijk gegroeid.

 • 2008 Cargill voltooit de bouw van de multi-granen pers, raffinage en biodiesel installatie te Gent.
 • 2006 Cargill vormt een joint venture, Bioro, met Biodiesel Holding en Vanden Avenne voor de bouw van een 250.000 ton biodieselfabriek in Gent.
 • 2005 Cargill maakt belangrijke investeringen in haar industriële chocoladeproductiefaciliteit te Moeskroen.
  Cargill maakt belangrijke investeringen in haar site te Izegem voor de verhoging van de productiecapaciteit van vloeibare en tropische oliën.
 • 2003 Cargill opent voor haar voedingsactiviteiten een Europees hoofdkantoor in Mechelen.
 • 2002 Cargill verwerft de resterende 50% aandelen in AOP’s (Associated Oil Packers) gebottelde oliën business van Vandemoortele.
  Cargill verwerft Cerestar, een vooraanstaande leverancier van zetmeel en zetmeelderivaten - de grootste acquisitie in de geschiedenis van Cargill. Deze acquisitie omvat ook Cerestars onderzoeks- en ontwikkelingscentrum te Vilvoorde.
Share
Cargill Europe
AgriFoodMatch BV gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?
Weigeren