Vlaanderen

DuPont Belgium

DuPont Gewasbeschermingsprodukten is een onderdeel van "DuPont Bio Solutions". Onder "DuPont Bio Solutions" vallen de divisies die zich bezig houden met het ontwikkelen en vermarkten van producten die in de land- en tuinbouw worden gebruikt, en die landbouwproducten verwerken tot hoogwaardige eindproducten. Een voorbeeld hiervan is de vezel Sorona die o.a wordt gemaakt van grondstoffen die uit maïs afkomstig zijn.

Deze divisies zijn:
DuPont Gewasbeschermingsprodukten gewasbeschermingsmiddelen
Pioneer Hi-Bred International zaden
Protein Technologies International soja ingrediënt technologie
DuPont Qualicon microbiologische diagnose producten

Van deze divisies hebben Gewasbeschermingsprodukten en Protein Technologies International een vestiging in België

Bedrijfshistorie
In 1802 te Wilmington, Deleware in de Verenigde Staten van Amerika is Eleuthere Irenee Du Pont de Nemours begonnen met het produceren van buskruit. In 1903 begint DuPont te investeren in de chemische stoffen. Ongeveer een jaar later zet hij een veiligheidsprogramma op punt. DuPont doet heel veel fundamenteel onderzoek maar het is pas vanaf begin van de jaren '30 dat alles begint.
Daarna heeft DuPont volgende producten op de markt gebracht:
1917 kleurstoffen en organisch materiaal inclusief lakken en verven
1923 "cellophane" cellulose film
1924 materiaal voor fotografie
1931 koelvloeistofmateriaal en ook de eerste synthetische rubber voor algemeen gebruik: Neoprene®
1938 Nylon vezel, Teflon®, Butacite®
1960-1970 Lycra®, Nomex® en Kevlar® polyaramide
DuPont breidt zijn activiteiten uit naar het europeese continent rond de jaren '55-60'. Sindsdien heeft DuPont talrijke andere bedrijven overgenomen waarvan de recentste Herberts (1998) en Pioneer (1999). DuPont heeft ook joint ventures einde jaren '60 met o.a. Mitsui voor het produceren van acrylaat, en in 1991 met Dow voor het produceren van elastomeren, eveneens in 2000 met Sabanci voor polyesterhars, vezels en derivaten.

DuPont vandaag
DuPont levert concurrerende producten op het gebied van kleding, voedingsmiddelen, gezondheidszorg, woningen en constructie, elektronica en transport. DuPont heeft een portfolio van meer dan 2.000 handelsmerken zoals de bekende consumenten merken Lycra® , Corian® , Cordura® , Nomex® , Tyvek®, Silverstone® en Teflon®.

Daarbij heeft DuPont drie kernwaarden:
veiligheid, gezondheid en milieu,
het tevreden stellen en ethisch behandelen van onze klanten,
eerlijk en motiverend behandelen van onze medewerkers en hen steunen in hun verdere ontwikkeling.
Share
DuPont Belgium
AgriFoodMatch BV gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?
Weigeren