Instituut voor Landbouw-Visserij-en Voedingsonderzoek (ILVO)

Burg.Van Gansberghelaan 92, 9820 MERELBEKE
+3292722500

Over: Instituut voor Landbouw-Visserij-en Voedingsonderzoek (ILVO)

Het ILVO behoort als wetenschappelijke instelling tot het beleidsdomein Landbouw en Visserij van de Vlaamse Overheid en is gelegen in Melle, Merelbeke en Oostende.

Wat is de missie?
Het ILVO heeft als missie het uitvoeren en coördineren van beleidsonderbouwend wetenschappelijk onderzoek en de daaraan verbonden dienstverlening met het oog op een duurzame landbouw en visserij in economisch, ecologisch, sociaal en maatschappelijk perspectief. Steunend op wetenschappelijke disciplines, zal het ILVO daarvoor de kennis opbouwen die nodig is voor de verbetering van producten en productiemethoden, voor de bewaking van de kwaliteit en de veiligheid van de eindproducten en voor de verbetering van beleidsinstrumenten als basis van sectorontwikkeling en agrarisch plattelandsbeleid. Het ILVO zal het beleid, de sectoren en de maatschappij daarover regelmatig informeren (volgens de beheerovereenkomst).

Deze missie wordt vertaald in effect, kernactiviteiten en waarden.

 • Effect
  Wij willen bijdragen tot een duurzame Landbouw en Visserij op economisch, ecologisch, sociaal en maatschappelijk vlak (perspectief)
 • Kernactiviteiten
  Wij doen dit door:
  Het uitvoeren van kwalitatief hoogstaand onderzoek en dienstverlening (o.a. referentietaken) voor het beleid en de sector
  Het valoriseren van onderzoeksresultaten (innovatie)
  Het doorstromen van onderzoeksresultaten door communicatie
 • Waarden
  Wij geloven in:
  Een toekomst voor de Vlaamse Landbouw en Visserij
  Objectief, integer & onafhankelijk onderzoek als onmisbare bijdrage
  Wetenschappelijke kenniscentrum (ontwikkelen en consolideren van competenties bij wetenschappelijk en technisch personeel)
  Interne en externe samenwerking (Partnerships)

Home

Share
Instituut voor Landbouw-Visserij-en Voedingsonderzoek (ILVO)
AgriFoodMatch BV gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?
Weigeren