Landbouw
- Vlaams-Brabant

Kbivb/Irbab Koninklijk Belgisch Instituut tot Verbetering van de Biet

Molenstraat 45, 3300 TIENEN
+32 472 48 33 77

Kernactiviteiten

Het Koninklijk Belgisch Instituut tot Verbetering van de Biet (KBIVB), kortweg het bieteninstituut, is een vzw met bijna 90 jaar ervaring. De taak van het bieteninstituut bestaat er in om door middel van onderzoek de suikerbietenteelt en het teeltproces te verbeteren en de resultaten hiervan te verspreiden naar de telers.

Hoofdkantoor:

Tienen

Over ons

Het KBIVB is ondersteund door de Belgische suikersector: de suikerbiettelersorganisatie (CBB) en de suikerfabrikanten (Iscal Sugar en de Tiense Suikerraffinaderij). En het is daarnaast ook erkend en ondersteund door de Vlaamse en de Waalse overheid als praktijkcentrum voor de suikerbieten -en de inuline cichoreiteelt.
Het KBIVB werkt via sterke samenwerkingsverbanden op nationaal en Europees niveau.

De actuele uitdagingen voor onze teelten en sector zijn om de rentabiliteit te behouden in een geliberaliseerde markt en antwoorden te bieden op een wijzigende situatie qua gewasbescherming en klimaat. Deze thematieken zijn vandaag de grote onderzoeksassen van het instituut die vanuit verschillende invalshoeken onderzocht worden. De kernwoorden zijn daarbij: respect voor IPM en goede landbouwpraktijken, innovatie, smart farming, en alternatieve gewasbescherming.
Share
Kbivb/Irbab Koninklijk Belgisch Instituut tot Verbetering van de Biet
AgriFoodMatch BV gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?
Weigeren