Fromunion NV - Kaasmakerij Passendale

Fromunion NV%u2013Kaasmakerij Passendale behoort tot de groep Bongrain, het grootste familiale zuivelbedrijf ter wereld en marktleider in kaasspecialiteiten met merken zoals Chaumes, Chavroux, Caprice des Dieux.

Wereldwijd zijn er meer dan 18.500 werknemers tewerkgesteld in 26 landen. In 2007 heeft Bongrain een omzet van 3,41 miljard gerealiseerd.

De vestiging gelegen te Passendale produceert volgende kaasspecialiteiten: Passendale, Père Joseph, Wynendale, Chavroux, Westhoek, e.a.

Wil je een nieuwe impuls geven aan je carriere?
Bij ons zal je jouw kennis en capaciteiten echt ten volle kunnen benutten in een bedrijf waar de menselijke cultuur centraal staat. We hechten grote waarde aan tolerantie, moed, eerlijkheid en loyaliteit.

Onze geschiedenis
1932.
De familie Donck uit Passendale begint met de artisanale productie van kazen. En het succes laat niet op zich wachten. De bijval is namelijk zo groot dat alle melkproducenten uit de streek opgetrommeld worden. Na de oorlog wordt dit succes alleen maar bevestigd en tot grote vreugde van de familie Donck gaat het niet langer alleen over de productie van kaas, maar ook van melk, boter en yoghurt. Door de snelle groei moet er uitgekeken worden naar een grotere werkplaats. De keuze valt op een voormalige brouwerij die voortaan het centrum zal vormen van de familiale activiteiten.
1978. De kaasmeesters van het huis lanceren een uitzonderlijke kaas : de Groot Hof %u2013 Grand%u2019Ferme. Geïnspireerd door lokale tradities kent ook deze kaas een ogenblikkelijk succes.
1980. Deze kaas met zijn fijne, witte korst en zijn subtiel goudkleurig hart van kaas wordt om exportredenen herdoopt tot Passendale. Het recept blijft echter hetzelfde en het succesverhaal gaat onverminderd door. In dezelfde periode wordt een nieuwe kaasmakerij gebouwd om aan de snel stijgende marktvraag te kunnen beantwoorden en de hoogste hygiënische normen te halen. De Passendale krijgt steeds meer een centrale plaats op de tafels van lekkerbekken en fijnproevers en behaalt verscheidene gouden medailles op kaaswedstrijden gedurende dat jaar.
1991. De groep Comelco, eigenaar van de kaasmakerij Passendale wordt overgenomen door Campina.
2007. De groep Bongrain verwerft de kaasmakerij Passendale en verovert de tweede plaats op de Belgische markt van kaasproducten.

Doorheen zijn hele geschiedenis is de kaasmakerij Passendale erin geslaagd zijn authentieke karakter te bewaren, met respect voor de originele recepten en de natuurlijke verfijningstechnieken die de kaasmakers van dit land al sinds mensenheugenis in praktijk brengen.

Home

Share
Fromunion NV - Kaasmakerij Passendale
AgriFoodMatch BV gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?
Weigeren