Meneba BV


Meneba haalt het beste uit graan

Meneba ontwikkelt, produceert en vermarkt grondstoffen en functionele ingrediënten op basis van granen voor bakkerijproducten, overige voedingsmiddelen, diervoeding en industriële toepassingen. Het bedrijf heeft veruit het breedste assortiment bewerkte graanproducten van alle Europese graanverwerkers.

Op de hoofdvestiging in Rotterdam zijn naast de productie ook de stafdiensten en directie gevestigd. Verder zijn er productiebedrijven in Wormerveer, Weert en Bossuit (Meneba Taelman, België) en verkoopkantoren in Weert, Hasselt (België) en Greven (Duitsland).
Meneba heeft een maalcapaciteit van 1,2 miljoen ton per jaar en is daarmee één van de grootste graanverwerkers van Europa.
Met 450 medewerkers wordt een omzet gerealiseerd van zo’n 360 miljoen euro in 50 landen. Tien procent van deze omzet is afkomstig van productinnovaties uit de afgelopen drie jaar.

Functionaliteit als uitgangspunt
Graanproducten lenen zich voor tal van applicaties in food, feed en non-food. Uitgaande van de gewenste functionaliteit koopt Meneba de juiste graansoorten en rassen in. Daarnaast voegt Meneba waarde toe via applicatiekennis en een breed scala aan maal- en andere bewerkingsprocessen.

Meneba is een klantgerichte graanspecialist, die zich blijft ontwikkelen op basis van innovatie, autonome groei en acquisities.

Met Meneba haalt ook ú het beste uit graan.

Producten & Toepassingen

Toewerken naar de juiste functionaliteit
Graanproducten zijn geschikt voor tal van applicaties in food, feed en non-food. Voorwaarde is uiteraard dat ze de juiste functionele eigenschappen hebben voor de klant, voor de consument en voor het dier. Dit is in de eerste plaats te bereiken door het selecteren van de goede graansoorten en –rassen. Wanneer authenticiteit en belevingswaarde een rol spelen, kan zelfs het herkomstgebied van belang zijn.

Bewerkingen en speciale behandelingen
Uitgaande van de gewenste functionaliteit ondergaat de grondstof meer of minder bewerkingen, zoals pletten, malen, micromalen en windsiften. Als een van de grootste graanverwerkers in Europa heeft Meneba ook speciale behandeltechnologieën in huis. Hiertoe behoren onder andere hittebehandeling, extrusie en Presco®. Deze laatste techniek – een zeer effectieve snelkookmethode – heeft Meneba zelf ontwikkeld om lichtverteerbare producten op basis van graan, peulvruchten of oliehoudende zaden te kunnen maken.

Breed assortiment met toegevoegde waarde
In de loop der jaren is een ongekend breed assortiment ontstaan. Sommige producten zijn zeer breed toepasbaar, andere zijn op maat gemaakt voor een specifieke applicatie van een klant. Alle producten hebben met elkaar gemeen dat ze positief bijdragen aan de kwaliteit of belevingswaarde van het eindproduct, aan een efficiënt productieproces van de klant en aan zijn rendement.

Share
Meneba BV
AgriFoodMatch BV gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?
Weigeren