Landbouw, Food, industrie
- Luik

Moulins de Statte

Rue Oscar Lelarge 15, 4500 Huy

Kernactiviteiten

Sinds 1857 hebben de Moulins de Statte een passie voor het malen. Sterk van een knowhow die verankerd is in een traditie van eisen en kwaliteit, Biedt de Moulins de Statte aan professionals en particulieren de beste tarwe- en speltmelen aan.

Over ons

Gelegen aan de oevers van de Maas in Hoei, produceert en verkoopt de Moulins de Statte broodmeel.

Voor professionals in de bakkerijsector bieden wij een ruim assortiment witte en grijze tarwebloem aan, evenals een gevarieerd aanbod aan meelsoorten gemaakt van verschillende granen en zaden.

Een familiebedrijf sinds 1954, we zijn voortdurend geëvolueerd om voorop te blijven lopen op het gebied van kwaliteitscontrole, onderzoek en productie. Dankzij een grote maaleenheid, een geavanceerde fabriek voor de productie van speciaal meel, een onderzoekslaboratorium en een bakkerijatelier kunnen we volledig actief blijven in een zeer competitieve markt die wordt gedomineerd door grote maalgroepen.

In de buurt van de graanregio's van Haspengouw halen we onze voorraden grotendeels uit inheemse tarwe. Zo promoten we regionale producties en nemen we actief deel aan de ontwikkeling van de Waalse agrovoedingssector.

Omdat we een van de laatste Waalse molens waren, wilden we graag een exclusieve Waalse sector ontwikkelen, van tarwe tot brood. Zo bieden we consumenten via hun artisanale bakker aan om Pain Bayard, het brood uit het Waalse gewest , te ontdekken .

Bayard Bread heeft de bijzonderheid dat het gemaakt is van 100% Waalse tarwe, getraceerd en zonder insecticiden. De bakker maakt het met Bayard-meel, water en zout, zonder iets anders. Langzaam kneden en lange fermentaties zorgen ervoor dat het zijn smaak volledig kan ontwikkelen.
Share
Moulins de Statte
AgriFoodMatch BV gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?
Weigeren