Tuinbouw, Landbouw
Brussel

Phytofar VZW

Diamant building - A. Reyerslaan 80, 1030 BRUSSEL
+3222389772

Kernactiviteiten

Phytofar is de Belgische Vereniging van de Industrie van Gewasbeschermingsmiddelen (pesticiden). Phytofar promoot een goed gebruik van gewasbeschermingsmiddelen om een duurzame landbouw met respect voor mens, dier en milieu te garanderen.

Hoofdkantoor:

Brussel

Over ons

Phytofar ijvert voor een duurzame landbouw en een duurzaam gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en promoot daartoe de goede praktijken. Phytofar is de ambassadeur van de gewasbeschermingsmiddelenindustrie en richt zich naar alle gebruikers van gewasbeschermingsmiddelen, zowel de professionelen als het grote publiek.
Phytofar communiceert haar visie en creëert een draagvlak voor haar standpunten door in dialoog te gaan met de overheden, stakeholders, wetenschappelijke en praktijkgerichte instituten en organisaties en alle andere belanghebbenden. Phytofar vertegenwoordigt de gewasbeschermingsmiddelenindustrie in de media, relevante fora en seminaries en in overlegmeetings met de overheden, stakeholders en ngo’s.
De kerntaken van Phytofar zijn zeer divers, gaande van het opvolgen van nieuwe wetgeving, het ondersteunen van relevant wetenschappelijk onderzoek, het promoten van de goede praktijken tot het communiceren van haar perspectieven in verschillende thema’s die de gewasbescherming aanbelangen. Dit steeds met één doel voor ogen: een duurzame landbouw die voldoende, kwalitatief hoogstaand en veilig voedsel produceert. Efficiënte gewasbescherming is daarbij een must.

Missie / Visie

Onze wereld staat voor een aantal belangrijke uitdagingen op het vlak van de voedsel- en watervoorziening, het gebruik van energie en natuurlijke grondstoffen, het landgebruik en de gezondheid van haar bevolking. Gewasbeschermingsmiddelen zijn essentieel om door middel van een optimaal land- en watergebruik gezond en veilig voedsel te produceren voor een steeds stijgende wereldbevolking.

Ons innovatief onderzoek draagt door de ontwikkeling van nieuwe producten en toepassingen bij tot een duurzame ontwikkeling van onze wereld. Phytofar streeft zeer actief naar een goed gebruik van gewasbeschermingsmiddelen om een duurzame landbouw met respect voor mens, dier en milieu te garanderen.
Share
Phytofar VZW
AgriFoodMatch BV gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.