Tuinbouw, Landbouw, Overheid/Onderwijs
- Limburg

Pibo Campus Vzw

St - Truidersteenweg 323, 3700 TONGEREN
+3212398061

Kernactiviteiten

PIBO-campus vzw is dé Limburgse onderzoeksreferentie voor de akkerbouw waar door middel van kwalitatieve, toekomstgerichte praktijk- en demoproeven kennis wordt ontwikkeld en gedemonstreerd voor de moderne akkerbouwer. Vanuit de aldus verworven kennis en competenties fungeert PIBO-campus vzw als een natuurlijk aanspreekpunt voor een economisch rendabele en maatschappelijk verantwoorde akkerbouwsector. Zij doet dit i.s.m. het Provinciaal lnstituut voor Biotechnisch Onderwijs, de Vlaamse landbouwcentra en de provincie Limburg.

Missie / Visie

PIBO-campus vzw wil met uitgebalanceerd praktijkonderzoek een antwoord bieden op teelttechnische, technologische én socio-ecologische uitdagingen van de moderne akkerbouwer. Hierbij zal PIBO-campus vzw niet alleen handelen met oog voor een rendabele akkerbouw op korte termijn, maar – vanuit een volatiel wetgevend kader – ook met oog voor opportuniteiten en bedreigingen voor onze akkerbouwers op langere termijn.

Verder is vzw PIBO-Campus door het Ministerie van Mobiliteit erkend als opleidingscentrum voor het organiseren van de rijlessen en het praktisch examen tot het behalen van het G-rijbewijs.
Share
Pibo Campus Vzw
AgriFoodMatch BV gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?
Weigeren