Tuinbouw
- Oost-Vlaanderen

Sylva BVBA

't Hand 10, 9950 Lievegem
+3293767575

Kernactiviteiten

Boomkwekerijen Sylva uit Waarschoot is gegroeid vanuit de succesrijke boomkwekersfamilie Van Hulle.

Hoofdkantoor:

't Hand 10 - Waarschoot

Aantal medewerkers nationaal

40

Aantal landen waar bedrijf actief is

Alle landen van de E.U. + enkele gekozen landen buiten Europa

Over ons

Boomkwekerijen Sylva uit Waarschoot is gegroeid vanuit de succesrijke boomkwekersfamilie Van Hulle.
De jonge en dynamische leiding steunt op een historische achtergrond van bosboomkwekerij in de familie sinds 1750. SYLVA levert aan Belgische klanten,
maar realiseert 80% van de omzet in diverse landen van de E.U. Met een gedreven
milieubewuste visie op bebossing en grootgroenvoorziening, zijn wij al meer dan 40 jaar toonaangevend in onze sector. In 2009 werd Sylva verkozen tot “Belgische Sierteler van het jaar” en werd tevens de eerste “International Grower of the Year 2009”.

Missie / Visie

MISSIE :
Sylva is DE Belgische producent van bos- en haagplantsoen, geteeld op een maatschappelijk verantwoorde wijze voor het groene milieu in Europa.

VISIE :
Sylva wil een gevestigde waarde zijn en blijven op de markt van bos- en haagplantsoen, met een maatschappelijk verantwoord en kwalitatief hoogstaand imago.

Sylva wil deze positie in de Europese markt en in enkele gekozen landen buiten Europa, op korte termijn, op een rendabele, innoverende en duurzame wijze uitbouwen en versterken, met bekwame en gemotiveerde medewerkers.

Historie

Boomkwekerij Sylva is een bedrijf met een rijke historische achtergrond. Al sinds 1750 is de familie VAN HULLE actief in de bosboomkwekerij in Vlaanderen.

Het bedrijf te Waarschoot werd in 1936 opgestart door Remi Van Hulle en zijn echtgenote. De oorspronkelijke 2 ha, waarmee toen in de Molenstraat van start werd gegaan, namen jaarlijks uitbreiding door grondaankopen in de onmiddellijke omgeving van het bedrijf.

Met de groei van de kwekerij werd de éénmanszaak omgevormd tot een vennootschap in gemeenschappelijke naam "Boomkwekerijen VAN HULLE - COPPENS en CO ".

Uit noodzaak voor een ruimere vestiging verhuisde het bedrijf in 1958 naar 't Hand 10. De bedrijfsoppervlakte was intussen uitgegroeid tot 12 ha. en het personeel varieerde tussen 25 en 35 personen. Hiervan was een groot gedeelte werkzaam in Wallonië voor de aanleg en het onderhoud van de bossen.

Intussen werden de exportmogelijkheden voor bosplantsoen nader onderzocht. De oprichting van de EEG in 1957 en het tot stand komen van de gemeenschappelijke landbouwmarkt in 1962, leidden tot een versnelde expansie van het bedrijf.

Met de overdracht van het ouderlijke bedrijf op de zonen in 1972 werd een vennootschap met beperkte aansprakelijkheid opgericht: SYLVA B.V.B.A. was een feit.

Met een degelijke structuur en vakkennis heeft het bedrijf haar productie bestendig kunnen uitbreiden en aanpassen aan de behoeften op de binnenlandse en buitenlandse markten voor bosplantsoen en landschapsbeplanting.

Werken bij ons

zie www.sylva.eu
Share
Sylva BVBA
AgriFoodMatch BV gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?
Weigeren