Veehouderij
- West-Vlaanderen

Huys Voeders NV

Krakeleweg 38, 8000 BRUGGE
+3250318038

Kernactiviteiten

NV Voeders Huys is een jong en dynamisch familiebedrijf gelegen in Brugge. Al verscheidene generaties zijn we actief in de veevoedersector. Het bedrijf is gespecialiseerd in zowel rundvee-, varkens- als pluimveevoeders.

Hoofdkantoor:

Brugge

Aantal medewerkers nationaal

35

Aantal medewerkers nationaal + internationaal

43

Over ons

NV Voeders Huys is een jong en dynamisch familiebedrijf gelegen in Brugge. Al verscheidene generaties zijn we actief in de veevoedersector. Het bedrijf is gespecialiseerd in zowel rundvee-, varkens- als pluimveevoeders. De voeders worden geproduceerd op twee productie-locaties nl. in Brugge op het industrieterrein aan de haven in Brugge, als in Frankrijk (Aisne, Saint-Michel). De productiesite in Brugge bestaat uit twee productie-eenheden.

In de ene fabriek produceert men varkens- en rundveevoeders, in de andere fabriek is het enkel pluimveevoer, dit om contaminatie te vermijden. In onze vestiging in Frankrijk worden vooral rundveevoeders gemaakt, alsook verschillende grondstofmengelingen naargelang de vraag van de klant.

Missie / Visie

We streven ernaar om voeders te maken van hoge en standvastige kwaliteit.

Historie

De historiek van Voeders Huys dateert al van in 1865 met een kleinhandel in granen en zaden aan de Kruispoort in Brugge. Al gauw wordt het pand aan de Kruispoort te klein en vinden ze een nieuwe locatie aan de Damse Vaart (Brugge). Daar wordt een nieuwe mouterij opgestart.
In 1964 stopt Robert, derde generatie, met de granenhandel en begint met de productie van veevoeder. Opnieuw wordt de vestiging aan de Damse Vaart te klein. Er wordt uitgeweken naar de haven in Brugge waar een volledige nieuwe fabriek wordt gebouwd (1965-1966).

In 1970 komt ook Paul Huys, de zoon van Robert, werken in het bedrijf, waar hij nog steeds actief is.

In 1989 werd een tweede productie-eenheid aangekocht in Frankrijk, Saint-Michel en in 1991 koopt Voeders Huys de aanpalende fabriek in Brugge aan.

In 2008 werd een nieuwe maal-menglijn voor varkensvoeders opgestart en in 2013 werd geïnvesteerd in een volledig nieuwe productielijn voor pluimveevoeder. Ook in 2019-2020 staan er verschillende investeringsplannen op het programma.

Ondertussen is ook de vijfde generatie al meerdere jaren actief in het bedrijf.
Share
Huys Voeders NV
AgriFoodMatch BV gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?
Weigeren